Kārlis Māršalks

Please add an image!
Birth Date:
00.00.1870
Death date:
19.07.1936
Burial date:
23.07.1936
Length of life:
66
Days since birth:
56360
Years since birth:
154
Days since death:
32052
Years since death:
87
Categories:
Policeman, Public figure
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Rīgas 2. Meža kapi (Braslas kapi)

Siguldā 66 gadu vecumā, ar sirdskaiti miris Kārlis Maršalks, bijušais Maskavas slepenpolicijas priekšnieks. Nelaiķis dzimis Jēkabpilī, kur arī sācis policista gaitas. Jau no pirmajiem soļiem kļuva redzamas viņa izcilāsspējas policijas dienestā.Apmēram priekš 30 gadiem tagad mūžībā aizgājušo pazina vismaz pec vārda un ka Māršalks latvietis visi Jelgavas pilsētas un tās apkārtnes iedzīvotāji, jo tanī laikā Māršalks ieņēma apriņķa priekšnieka palīga amatu. Lai nu gan šis dienesta postenis, vispārīgi ņemot, valsts dienestā nav uzskatāms par sevišķi augstu, tomēr tanī laikā tikt latvietim par apriņķa priekšnieka palīgu še Latvijā, nozīmēja, ka Māršalkam no valdības bija piešķirta liela uzticība. Un jāsaka, ka Māršalks šādu uzticību bija pelnījis.

Vēlāk, redzēdams, ka valsts dienestā še Latvijā tanī laikā latviešiem lielas izredzes nav ieņemt labāku, resp., augstāku dienesta amatu, Māršalks, tāpat kā daudzi citi mūsu tautieši, pāriet dienestā uz Krieviju un tur ieņem valsts dienestā augstus amatus Pleskavā, Pēterpilī, Maskavā u. t. t. Savas darba dzīves pievakarē Māršalks nodarbojas ar savām privātām darīšanām, nodobinot privātu detektīva biroju.
Māršalks savā dzīvē un savā darbā ir parādījis īstu latvieša enerģiju un darba mīlestību, valsts dienestā sasniedzot augstus amatus. Nedaudziem no mums latviešiem priekškara laikā tas bija izdevies.
Sabiedrībā tagad mūžībā aizgājušais bija pazīstams kā sirsnīgs, izpalīdzīgs cilvēks, pārliecināts tautietis.
Šodien viņa atdzisušās miesas tiek izvadītas uz pēdējo dusas vietu Meža kapos.

Avots: Brīvā zeme, 20.07.1936 un 23.07.1936

         

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription
        1
        Fridrihs MaršalksBrother06.06.1874

        No events set

        Tags