Микола Саюк

Birth Date:
22.12.1987
Death date:
01.11.2016
Length of life:
28
Days since birth:
13289
Years since birth:
36
Days since death:
2746
Years since death:
7
Patronymic:
Олександрович
Extra names:
Саюк Николай Александрович, Француз
Categories:
KIA of Russian invasion in Ukraine war 2014-24, Military person
Cemetery:
Set cemetery

Саюк Микола Олександрович
(Позивний «Француз»)
22 грудня 1987, Дубно Рівненська область. З 4-х років мешкав у с. Адамівка (Березнівський район). Сержант, командир відділення зв'язку взводу управління мінометної батареї 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 10-ї ОГШБр. Після смерті батька переїхав жити до села Адамівка. Закінчив вище професійне училище №7. Працював на будівництві. З 2012 року був директором ТОВ «ТВК «Меркурій» у Києві (оптова торгівля). Активний учасник Революції Гідності, зокрема протистояння на Грушевського та на вулиці Інститутській, був поранений. Пішов на фронт добровольцем від самого початку бойових дій, а в грудні 2014 підписав контракт до закінчення особливого періоду. Залишилися мати, сестра та дружина, яка теж служить в батальйоні «Айдар». Вони познайомилися на війні, одружилися 28 серпня 2016 року.

1 листопада 2016

В ніч на 2 жовтня, поблизу села Славне (Мар'їнський район) Донецької області, загинули двоє бійців батальйону «Айдар», ще двоє дістали поранень. Після прощання на Майдані у Києві та Рівному, похований в с. Адамівка.
За повідомленням Міноборони, в ніч на 2 листопада в зоні АТО загинули двоє військовослужбовців, за попередніми даними, через детонацію боєприпаса у каналі ствола. Підрозділ і місце не уточнені. Проводиться службове розслідування.

Source: wikipedia.org

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags