Anita Laimone

Please add an image!
Birth Date:
00.00.1945
Death date:
04.04.1964
Length of life:
19
Days since birth:
28973
Years since birth:
79
Days since death:
21938
Years since death:
60
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Minneapolis, Crystal Lake Cemetery

Drūmu noskaņu Mineapoles tautiešiem un smagu triecienu vecākiem sagādāja notikums 4. aprīļa rīta stundās, kad pēkšņi mātes Veltas rokās, klātesot divām jaunākām māsām un brālim, nomira 19 gadus vecā Anita Laimone. Sestdienas rīta agrā stundā, kad ģimenes galva Jānis Laimonis devies uz darbu, viņš pamodinājis Anitu un jautājis, vai viņa to aizvedīs, jo pēc tam paredzēts mājiniekiem doties ar mašīnu iepirkties. Anita atbildējusi, ka ir nogurusi un vēl paliks gultā. Pēc tam pl. 9 kad viņa uzcēlusies, kopā ar māti abas brokastojušas un tērzējušas par ievadītās dienas plāniem. Anita par kaut kādu neveselību nav sūdzējusies un devusies otrā stāvā vannā, bet māte rīkojusies pa virtuvi, nenojauzdama, kas nākošos mirkļos norisināsies. Pēc vannas Anita atgriezusies viesistabā, smagi elpodama, iekliegusies un sabrukusi. Māte steigā izsaukusi ātrās palīdzības mašīnu, bet kad tā ieradusies, ārsts konstatējis ka Anita mirusi ar sirds trieku.
Pēdējās 2 dienās viņa žēlojusies par „flue," izpalikusi no skolas, bet ārsta palīdzība nav meklēta, jo slimošana bijusi vieglā formā. Jau būdama agonijā, Anita paspējusi pateikt, ka viņai trūkst elpas. Kad ieradusies ambulance, nav līdzējusi vairs arī mākslīgā elpošanas pielietošana. Anita Laimone mācījās Glamour Beauty akadēmijā un vasaras sākumā to būtu absolvējusi. No skolas par aizgājējas sekmēm ir vislabākās atsauksmes.
Viņa bija iecerējusi skaistumkopšanas nozarē plašus plānus, dziedāja Mineapoles-St. Paulas ev.-lut. draudzes dāmu komitejas dubultkvartetā „Līga" kā arī draudzes korī un līdzdarbojās draudzes kristīgo jauniešu pulciņā un tautas deju grupā „Pērkonītis." Laimoņu ģimene, 3424 Cedar Ave., ir viena no rosīgākām draudzes sabiedriskos pasākumos un vēl nesen kādā draudzes sarīkojumā viena pati deva 5 priekšnesumu dalībniekus, sestajam — ģimenes tēvam esot skatītājos.
Aizgājēju no Engera bēru nama uz Crystal Lake kapu latviešu nodalījumu pēdējā gaitā izvadīja māc.P. Langins, piedaloties kuplam skaitam tautiešu, sevišķi no jauniešu vidus. Sēru dziesmas skandēja arī dubultkvartets „Līga."

Avots: "Laiks", 11.04.1964
 

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags