Voldemārs Linde

Please add an image!
Birth Date:
07.08.1912
Death date:
13.08.1955
Burial date:
18.08.1955
Length of life:
43
Days since birth:
40818
Years since birth:
111
Days since death:
25108
Years since death:
68
Categories:
Composer, Conductor
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Niagara Falls (Lundy's Lane) Cemetery

Agrā svētdienas rītā šejienes latviešu sabiedrību satrauca traģiska ziņa, kas vēstīja, ka iepriekšējā naktī, ar divriteni dodoties uz savu darba vietu Eikera inženieru sabiedrības birojā 3 jūdzes attālajā Čipavā ceļā sabraukts un uz vietas miris 43 g. v. komponists un diriģents Voldemārs Linde.
Pēc policijas ziņām, Lindem, kam darbs bijis jāsāk pl. 12 naktī, ar auto uzdrāzsies 26 g. v niagarietis Maikels Szoteks, kas tikai pirms mēneša nopircis jaunu auto un ieguvis braukšanas atļauju. Arī viņš, atgriezdamies no kāzu viesībām, steidzies lai nenokavētu darbu nakts maiņā tajā pašā Čipavā un braucis ar neatļauti lielu ātrumu. Pl. 11.45 vakarā, atrasdamies jau netālu no darba vietas viņš no aizmuguras uzdrāzies uz velosipēda braucošajam Lindem. No trieciena V. Linde uzsists gaisā pēc kam tā galvu skāris auto priekšgals un nelaimīgais uz vietas nogalināts. Pēc notikuma Szoteks tomēr mašīnu neapturējis un nogalinātais ar sadragāto velosipēdu palicis uz ceļa. Viņu pamanījis pēc brītiņa cits auto braucējs, kas arī ziņojis policijai, bet kad tā ieradusies, Linde bijis jau miris. Szoteks atrasts Čipavā pēc mašīnas izsistajiem priekšējiem logiem un sākumā noliedzis, ka viņam būtu bijusi kāda klizma, bet vēlāk atzinies.
V. Linde Niagarā bija iecienīts un iemīļots. Daudz enerģijas un darba viņš veltīja apvienotajam vīru korim Viesturs, bez tam latviešu draudze zaudē ērģelnieku, bet Lindes mūzikas studija — savu skolotāju. Viņš atstāj dzīves biedri, kas arī šobrīd atrodas slimnīcā, un divas meitiņas — 7 g. v. Līgu un 3 g. v. Džutu. 
Nelaiķi izvadīs 18. augustā pl. 16 no Lynec apbedīšanas biroja (1921 Victoria Aye.) māc. V. Šēfers uz Lundyslane kapiem Niagarā. Izvadīšanā dziedās vīru koris Viesturs un vīru dubultkvartets Kalvis.

Avots: "Laiks", 17.08.1955

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags