Arnolds Pečs

Birth Date:
00.00.1911
Death date:
19.05.1978
Length of life:
67
Days since birth:
41407
Years since birth:
113
Days since death:
16796
Years since death:
45
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

Tai pašā dienā, 19. maijā, kad Melburna pēdējā gaitā izvadīja bij. ministru prezidentu Robertu Menziju, bēru ceremoniju rādīja arī televīzija. To skatījās arī daudzi latvieši,bto skaitā arī 67 g.v. Arnolds Pečs, kas dzīvoja savā mājā Meribirnongas priekšpilsētā, Melburnā. Pēc pensionēšanas A.Pečs slimoja ar multiplo sklerozi, un tai pasliktinoties, varēja paiet tikai ar grūtībām. Viņam Austrālijā nebija neviena piederīgā, bet daudz draugu un labi kaimiņi. Kāds no draugiem bijis pie viņa arī 19. maija pēcpusdienā skatīties televīzijā rādītās Menzija bēres.
Pec pl. 21 vakarā kaimiņi pamanījuši no A. Peča mājas ceļamies dūmus. leskrienot istabā, tie atraduši A.Peču guļam uz grīdas liesmās. Kāpēc nelaimīgais vakarā vēl cēlies no gultas, kā apgāzis telpas sildīlāju, tas laikam paliks nenoskaidrots. Izsauktie ugunsdzēsēji māju apdzēsuši, bet A. Pečs bijis jau miris. Par traģisko negadījumu plaši rakstīja Melburnas laikraksts The Sun un ziņoja arī radiofonā.
Arnolds Pečs dienējis Latvijas armijas autotanku pulkā, bet latviešu leģionā 1944. gada maijā paaugstināts par leitnantu. Viņš bija loti aktīvs DV Melburnas nodaļas un virsnieku apvienības biedrs, arī latviešu luterāņu draudzes loceklis. Darba gados A. Pečs strādāja par mehāniķi ielu dzelzceļa darbnīcā un  pārticis dzīvoja viens pats savā mājā. Latvijā viņam paliek divas  jaunākas māsas, brālis un 96 g.v. māte. A. Pečs atstājis testamentu, savas grāmatas novēlot MLB Melburnas latviešu bibliotēkai.

Avots: "Austrālijas latvietis", 09.06.1978

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription

        No events set

        Tags