Jānis Zēgners

Please add an image!
Birth Date:
25.06.1917
Death date:
11.03.1972
Burial date:
17.03.1972
Length of life:
54
Days since birth:
39040
Years since birth:
106
Days since death:
19056
Years since death:
52
Categories:
Engineer
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

17. martā  Frankfurtē pie Mainas pārpelnoja inženiera Jāņa Zēgnera mirstīgās paliekas. Viņš nomira pēc smagas ļaundabīga audzēja operācijas 11. martā.
Jānis Zēgners bija smiltenietis un uzauga skolotāja ģimenē. 1943. gadā viņu iesauca Latviešu leģionā un ģenerālis R. Bangerskis viņu drīz aicināja par savu adjutantu un tulku. Pirms tam uzsāktās studijas Zēgners turpināja vēlāk Štutgartes tehniskajā augstskolā. Kā inženieris viņš iesaistījās latviešu vienībās pie amerikāņu armijas un pirms savas nāves darbojās par sakaru virsnieku divīzijas štābā Frankfurtē.
Trimdas latviešos viņš ieguva daudz simpātiju kā Vācijas Latviešu centrālās padomes priekšsēdis un Daugavas Vanagu darbinieks. Viņa izlīdzinātais raksturs un patriotisma dzirksts palīdzēja izveidot nozīmīgus sabiedriskus pasākumus.  Padomju ķengu lapas viņu par to atkārtoti nolamāja. Nāve viņu pārsteidza 54 gadu vecumā.
Atvadu brīdī Frankfurtē no viņa atvadījās latviešu tautas kopības vadītāji, konventa brāļi un prāvs tautiešu pulciņš, kas dzīvo Hesenē.

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags