Maksims Gavrilovs

Please add an image!
Birth Date:
00.00.1976
Death date:
05.03.2011
Burial date:
12.03.2011
Length of life:
35
Days since birth:
17642
Years since birth:
48
Days since death:
4795
Years since death:
13
Person's maiden name:
Максим Гаврилов
Categories:
Businessman, Recidivist, Victim of crime
Cemetery:
Pokrov Cemetery

Rīgā, Ziepniekkalnā, nošautais ar kriminālajām aprindām saistītais Maksims Gavrilovs jau kādu laiku baidījies par savu dzīvību. Viņš algojis miesassargus, kuru liktenīgajā brīdī nezināmu iemeslu dēļ nebija blakus, kā arī līdzi nēsājis pistoli.

No četrām lodēm trāpa trīs

Asins peļķe pie Valdeķu ielas 68. nama arvien liecina par 5. marta vakarā notikušo apšaudi, kurā bojā gāja ar kriminālajām aprindām saistītais 35 gadus vecais Maksims Gavrilovs. Skaļus šāvienus apkārtējo māju iedzīvotāji izdzirdēja ap pulksten 22, bet vēl pēc brīža tumsā saskatīja uz trotuāra guļošo cilvēka ķermeni. Vīrietis no gūtajiem ievainojumiem mira notikuma vietā.

Tovakar Gavrilovs kā allaž atstājis savu sudraboto automašīnu «Toyota Land Cruiser» apmēram 200 metru attālajā apsargājamajā autostāvvietā un devies uz mājām.

Gavrilova dzīvoklis, kuram ir 13. numurs, nākot no stāvvietas puses, atrodas nama tālākajā galā, taču uzbrucēji viņu gaidīja pie tuvākās kāpņu telpas. Neoficiāla informācija liecina, ka uzbrucēji bijuši divi. Slepkavas bija paslēpušies blakus kāpņutelpas ieejai esošajā nojumē, kur novietoti atkritumu konteineri. Gavrilova virzienā no mugurpuses raidīti četri šāvieni: viens no uzbrucējiem izšāvis trīs reizes, un mērķī trāpīja tikai divas lodes, savukārt otrs izdarīja kontrolšāvienu pakausī. Pēc tam slepkavas skriešus pameta nozieguma vietu.

Bijis kārtīgs ģimenes cilvēks

Kaimiņi pēc notikušā ir pamatīgi pārbijušies un garās sarunā ar »VZ« par notikušo neielaižas. Kāds atceras, ka liktenīgajā vakarā namā notikušas dīvainas lietas, proti, kāpņutelpā līdz pat ceturtajam stāvam, kur atradās Gavrilova dzīvoklis, bija izskrūvētas spuldzītes. Visticamāk, slepkavas tādējādi nodrošinājušies gadījumam, ja neizdotos Gavrilovam uzbrukt uz ielas un noziegums būtu jāpastrādā kāpņutelpā.

Kaimiņi un arī sētniece stāsta, ka Gavrilovs bijis kārtīgs ģimenes cilvēks – bieži redzēts kopā ar sievu Karīnu un mazo meitiņu, kas dzimusi pirms gada un dažiem mēnešiem. «Viņi ļoti bieži kaut kur gāja kopā. Reizēm Maksims nāca pēc mašīnas viens, bet reizēm ar auto brauca tikai sieva,» atceras autostāvvietas sargs. Vīrietis teic, ka Gavrilovs vienmēr bijis pieklājīgs, laipni sveicinājies un pat spiedis roku – pat prātā nav ienācis, ka Gavrilovs saistīts ar kriminālām aprindām. «Viņš bija normāls cilvēks, pat ļoti labs,» teic kāda kaimiņiene. Nama sētniece Gavrilova ģimeni raksturo kā turīgu, par ko liecinājis gan apģērbs, gan dzīvokļa iekārtojums: «Trīsistabu dzīvoklis bija ļoti labi iekārtots, vienmēr tīrs.» Pēc uzbrukuma Gavrilovam no nama izskrējusi viņa sieva un, pieplakusi vīra līķim, skaļi raudājusi. Pēc tam, kad Gavrilova mirstīgās atliekas no ielas aizvāktas, ieradies kāds vīrietis un ar savu auto aizvedis prom Karīnu un mazo meitiņu. Pagaidām sieviete un bērns dzīvesvietā nav atgriezušies.

Baidījies par savu dzīvību

Neoficiāla informācija liecina, ka pēc slepkavības Gavrilova somā atrasta prāva naudas summa, kā arī pistole, kuru izmantot upuris tā arī nepaspēja. Visticamāk, Gavrilovs baidījies par savu dzīvību, par to liecina fakts, ka neilgi pirms slepkavības viņš sācis algot miesassargus. Tiesa, slepkavības dienā nesaprotamu iemeslu dēļ Gavrilovs miesassargus bija palaidis prom.

Policijai nebūs viegli atrast slepkavas, jo diez vai kāds no iespējamiem lieciniekiem spēs aprakstīt viņu pazīmes. Turklāt Gavrilova nelabvēļu, tāpat kā draugu un paziņu loks, bija plašs. Lai arī nav īstu pierādījumu, ka Gavrilovs būtu pieskaitāms kriminālajām aprindām, policija uzskata, ka viņš ir viens no savulaik populārā Pārdaugavas kriminālā grupējuma lielākajām autoritātēm. Vēl pērnā gada beigās Gavrilovs bija iesaistīts skaļā kautiņā pie bāra «Sumo», kur attiecības skaidroja ietekmīgi kriminālie grupējumi. Toreiz slimnīcā nokļuva vairāki cilvēki, tostarp kriminālā autoritāte Jurijs Polkovņikovs, kas kriminālajās aprindās zināms ar vārdu Polkoša.

Gavrilovs 2003. gada rudenī tika minēts saistībā ar grautiņa rīkošanu Latvijas Nacionālās sporta skolas telpās Skanstes ielā. Pēc apsūdzības izrietēja, ka grautiņā piedalījušies aptuveni 20 cilvēku, no kuriem noskaidroti tikai divi. Lietā bija apsūdzēts «Inserviss Group» Kredītdaļas analītiķis Anatolijs Anikejevs un uzņēmuma Informācijas un analītiskās daļas priekšnieks Gavrilovs. Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa abus apsūdzētos attaisnoja. Grautiņš, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, tika sarīkots līzingā iegādātas automašīnas dēļ. Bokseri, kuriem ar beisbola nūjām un pistolēm uzbruka sporta skolas telpās, bijuši ar kriminālajām aprindām saistītā Valērija Burnova grupējuma pārstāvji. Viņi iepriekš līzingā iegādājušies automašīnu «Mercedes-Benz 500», taču pārtraukuši veikt ikmēneša maksājumus un arī auto nav atdevuši. Šāda klientu rīcība likusi ķerties pie alternatīvām ietekmēšanas metodēm.

Sandra Strazdiņa, NRA

Source: nra.lv, KOMPROMAT.LV

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription

        No events set

        Tags